Härlig helg med min kär pojkvän! - Reisverslag uit Stockholm, Zweden van Laura Jong - WaarBenJij.nu Härlig helg med min kär pojkvän! - Reisverslag uit Stockholm, Zweden van Laura Jong - WaarBenJij.nu

Härlig helg med min kär pojkvän!

Door: Laura

Blijf op de hoogte en volg Laura

08 November 2009 | Zweden, Stockholm

Kwart over vier en het is echt al pikkedonker hier in Stockholm. Erg fijn, voor iemand die in Nederland al in oktober de zonnevitamientjes mist... Maar hier in Zweden hebben ze hun eigen tactieken om dit te overleven. Zo hebben we bij camilla norrback 's middags al de kaarsjes aan, waardoor het er lichter en gezelliger uit ziet.

En zoals wij in Nederland het woord gezellig hebben wat lastig te vertalen is, zo heeft ook het Zweeds een heerlijk woord: Mysa! Als je het opzoekt in het woordenboek staat er 'make oneself comfortable, feel cozy, get cozy'. Maar in werkelijkheid staat het voor alles wat je gezellig relaxed binnen kunt doen, vooral in de winter als het buiten koud en donker is. Dus je kunt met je familie mysa houden op vrijdagavond: cake bakken, filmpje kijken en een wijntje drinken. (dit ga ik ook in NL invoeren :D) Maar mysa betekent ook knuffelen, wat een heerlijk veelzijdig en warm woord :)

Nou, nu kunnen jullie zien dat ik weer wat heb opgestoken tijdens mijn talencursus haha. Afgelopen vijf weken heb ik twee keer in de week les gehad, waarvan afgelopen donderdag de laatste keer was. Ik merk vooral dat ik nog meer kan lezen en ik begrijp nu ook veel meer. Bij camilla kan ik veel dingen al volgen in het Zweeds...maar terugspreken is een ander verhaal! Daarom ga ik vanaf volgende week (vanaf de 16e) elke werkdag van 9 tot 11.15 weer een intensieve cursus doen. Deze keer vooral om te praten, dus als iemand nog een keer een gids nodig heeft in IKEA haha, dan moet je mij hebben ;)

Mijn laatste Zweedse les van deze reeks kon me niet snel genoeg gaan, want daarna kon ik eindelijk weer mijn lieve vriendje ophalen van het station! Het was heel fijn om elkaar weer te zien en ook leuk dat Jeroen nu Renée kon ontmoeten, want die was de vorige keer op vakantie.

Nu ik hier al langer ben, merk ik dat mijn camera toch vaker in m'n tas blijft zitten. Veel dingen staan inmiddels al op de foto of worden door een heel paparazzi-leger vastgelegd. (zoals de nichtjes haha) Dus de enige foto's van dit weekend zijn van de heerlijke sushi die we donderdag hebben gegeten en een foto van Jeroen bij de sushi.

Vrijdag hebben we geshopt en lekker Italiaans gegeten. Daarna wilden we naar de film, maar er waren geen plaatsen naast elkaar meer vrij (kun je dus niet mysa tijdens de film), dus dat stelden we toen maar uit tot zaterdag. Zaterdag was Marina's verjaardag, waarvoor Renée gezellig voor het 'hele huishouden' pannenkoeken had gebakken. Na een fijne wandeling naar Vinterviken en een heerlijke zelfgemaakte maaltijd, was het dan toch tijd voor de film.

Met al deze leuke dingen vloog het weekend voorbij en was het vanmorgen al weer vroeg tijd om Jeroen naar het station te brengen. Afscheid nemen is nooit leuk, maar zag net hier links in beeld dat ik al weer terug ben over 55 dagen!

Nu dus nog even volop aan de slag op mijn stage en met mijn talencursus en vanaf 2 januari ga ik weer knallen in NL! :D En gelukkig komen er nog wat gezellige Nederlandse dames hier op visite, dus tijd voor heimwee heb ik niet.

Veel liefs en tot snel
xx

• 08 November 2009 - 19:37

Simone:

Hey Lau,

Ik zie de foto van Jeroen en de sushi niet!!!

Liefs Si

• 09 November 2009 - 13:30

Erika:

Hoi Laura,
    wel gezellig zo vroeg donker, met jeroen natuurlijk! Je bent al aan het aftellen maar de tijd vliegt voorbij, voordat je het weet sta je weer op het vliegveld naar huis.Wij gaan binnenkort nog genieten van de Sint en zijn pieten. Moet jij ook al weer missen. Maar wij maken het nog goed met jouw en Jeroen.
    Groetjes van ons allemaal
    Erika.

• 10 November 2009 - 17:57

Loes:

Nog een weekje!!!

• 11 November 2009 - 11:21

Wies:

Hallo Laura,
    De vertaling van de kop van je laatste stukje moeten we maar zelf opzoeken.Volgens mij is het iets van Heerlijk met mijn lief vriendje"
    Weer een weekend samen het kan niet mooier.
    Jij houdt het de daar wel vol in het donkere, romatische Zweden.We zijn afgelopen weekend met je pap en mam naar het Gils cabaret geweest.Een leuke voorstelling voor het eerste optreden van deze groep.Verder heb ik niet zoveel nieuwtjes dus de groetjes en een leuke tijd daar.

• 16 November 2009 - 12:24

Jacky:

Hoi Laura,
    druk weekend gehad? In ieder geval geen nieuw verhaal op je site, wel saai hoor!
    Wij hebben zaterdag een workshop gedaan in kleur en stijladvies. Samen met Esther, Liza en Karin ( was een kadootje voor haar 21 ste verjaardag ) en dat was heel leuk, zoiets zou jou ook heel goed om 't lijf geschreven staan.
    Zo'n workshop geven.
    Verder alles gewoon gewoon, nog 47 dagen en dan...............
    Groetjes Jacky.