FEESTWEEK!
Door: Laura
Blijf op de hoogte en volg Laura
01 November 2009 | Zweden, Stockholm
Afgelopen week, was een echte feestweek, waarin de Nederlanders goed waren vertegenwoordigd. Op zondag heb ik eerst Roos en Richard opgepikt op T-Centralen. Ze kwamen mooi op tijd aan, nadat ze gelukkig van het goede vliegveld waren vertrokken. Het weer was wat grijs en miezerig, maar dat was een goed excuus om lekker binnen (met een flinke kop thee) bij te kletsen.
Samen hebben we rondgelopen door de stad, een grote vis gevangen en nog gezellig wat gedronken. Daarna ging ik naar huis (huiswerk maken ZUCHT) en de tortelduifjes uit eten.
Maandag was het stress op het werk, echt druk, maar allen opgelucht aan het einde van de dag toen alle patronen toch nog op tijd de deur uit gingen. Daarna kon ik eindelijk Suus, Esther en Monique van het station halen. Allereerst kwam er een bekend gezicht uit de bus, maar niet een van de meiden. Het was Michiel die ik ken van Sint Lucas. Het was duidelijk te merken dat het herfstvakantie was in NL, zoveel Nederlanders en later in de week kwam ik nog meer bekenden tegen. Maar in de volgende bus zaten dan uiteindelijk wel zus plus nichtjes!
Een fijn weerzien, waarna we snel een restaurantje hebben opgezocht.Inmiddels was het half acht, dus de dames hadden honger (en ik ook). Na het eten zijn we nog wat gaan drinken met Roos en Richard, toch een aparte gewaarwording om met zoveel bekenden in Stockholm te zijn...maar wel heel leuk!!
Dinsdag moest ik werken, dus gingen de dames zelf op stap. Met wat aanwijzingen van mij hebben ze zich prima vermaakt, vooral de winkels konden ze goed vinden. Roos en Richard kwamen nog even langs op m'n werk en hebben daarna een museum over de Zweedse geschiedenis bezocht. (wat dat leuk Roos? Moet ik misschien ook maar eens heen haha) De ladies kwamen me aan het eind van de dag ophalen bij camilla norrback. Samen hebben we boodschappen gedaan, om daarna echt Zweeds te koken: Köttbullar met lingonsylt en potatismos...ofwel gehaktballetjes met rode bessen jam en aardappelpuree! Echt een hele gezellige avond, waarop we ons meteen voornamen om vaker met z'n vieren zo op stap te gaan!
Daarna gingen ze met z'n drieen weer terug naar de gevangenis... Niet omdat we Monopoly speelden, maar omdat ze echt in een (voormalige...) gevangenis sliepen! En wat vooral heel goed was (heb ik ze meerdere malen over gehoord) was het ONTBIJT! haha.
Woensdag konden we gezellig de hele dag met z'n vieren op stap. We hebben een rondje gelopen op Gamla Stan (de oude stad) en zijn naar het Nobel Museum geweest. Het museum was echt heel leuk en interessant. En ook op Gamla Stan valt toch elke keer wat nieuws te ontdekken. Daarna zijn we bij de Stadsmission (Zweedse Leger des Heils, maar wel behoorlijk wat hipper) gaan lunchen JAMMIE!
We wilden eigenlijk ook Kungliga Slottet (het werkpaleis van de koning) bekijken, maar dat sloot al om 3 uur. De buitenkant was gelukkig ook mooi :)
En als afsluiter van deze gezellige dagen hebben we 's avond bij De Svarta Fåren (de zwarte schapen) gegeten. Wat een heerlijk voedsel en we kregen allemaal ook veel inspiratie om dingen thuis te gaan namaken :) Daarna was het helaas al weer tijd om afscheid te nemen. De dagen vlogen echt voorbij, maar ik denk dat we er allevier echt volop van hebben genoten.
De rest van de week stond in het teken van (hard) werken en mijn Zweedse cursus. Ook hadden we sample sale in de winkel, waardoor het extra druk was. Vrijdag was het de laatste dag van Linda, ook een stagiaire, dus zijn we daarna gezellig gaan borrelen.
Met al deze bezoekjes en andere leuke dingen vliegt de tijd hier vorbij. Over 2 maanden (en 1 dag) ben ik al weer in Nederland! Ik vind het echt heel leuk dat iedereen zo meeleeft en kijk er ook naar uit om iedereen weer te zien als ik terug ben. Sorry dat ik soms niet reageer (of laat :S) op e-mails en berichtjes, maar de laatste weken waren echt superdruk.
We gaan nu richting de lange, donkere dagen rond kerstmis, dus dan heb ik hopelijk meer tijd :)
Veel liefs aan iedereen!
Laura
ps foto's komen! Maar met 4 fotocamera's in de buurt, heb ik die van mij deze week niet gebruikt ;)
Veel liefs aan iedereen!
Laura
01 November 2009 - 18:13
Esther:
Wij hebben goed genoten van onze dagen in Stockholm :D !
Ik vond het super gezellig en zijn ook weer wat wijzer geworden, voornamelijk van elkaar :) haha!
Het ontbijt was inderdaad heel goed! Dus als iemand nog naar Stockholm wil gaan is Långholmen een aanrader!
Nog veel succes en plezier! Tot over twee maandjes.
xx -
01 November 2009 - 18:49
Leonie:
He lieve laura,
Je verhalen worden steeds bijzonderder. Wat een visite zeg... Je gaat tijd tekort komen! Ben blij te horen dat alles zo goed gaat! Ik kan niet wachten tot ik je over 2 maanden weer kan zien!
Dikke kus Leonie -
01 November 2009 - 19:14
Jacky:
Hoi Laura,
Het was erg gezellig, zo'n nichtjes uitstapje.
Ik hoor dat het voor herhaling vatbaar is.
Inderdaad, de donkere dagen voor kerst, de dagen hier zijn al zo kort, maar in Zweden nog korter.....Maar èèn groot lichtpunt komt er weer snel aan, groetjes Jacky. -
01 November 2009 - 21:30
Suus:
Sow...jij hebt die foto's snel te pakken!!!
Dit keer niet veel nieuws voor mij in het verhaaltje....maar wel extra leuk om te lezen!! hihi
kus -
02 November 2009 - 12:25
Mariska:
wat ben je toch een wonderkind: werken, studeren, en bergen toeristen. je hebt 2 maanden nodig om bij te komen als je weer hier bent :p
hopelijke tot snel! x mariska -
02 November 2009 - 16:38
Gijs En Paula:
Hoi Laura,
Goed te lezen dat je het nog super naar je zin hebt daar!! Leuk zeg zoveel visite daar te ontvangen, tzal nu wel weer stil zijn :-(
Geniet er nog maar goed van want het is zo voorbij!
Gr Gijs en Paula