Genieten van vakantie!
Door: Laura
Blijf op de hoogte en volg Laura
19 Juli 2009 | Estland, Tallinn
Aanstaande woensdag begint het stage avontuur dan echt: 5 maanden aan de slag bij Camilla Norrback! (www.camillanorrback.com) Ik heb er al heel veel zin in, maar voordat het zover is, kon ik nog even genieten van het heerlijke weer hier en een beetje vakantie houden.
Afgelopen zondag zijn we naar de film Brüno geweest. Een heerlijke film over een homo in de mode industrie. Nog hilarischer was dat de hele zaal echt meeleefde, waardoor ik harder heb gelachen om het publiek dan om de film zelf. De grote vraag blijft wel waarom al die Zweden nog steeds zo strak in hun velletje zitten, want snoepen doen ze ontzettend graag. Iedere gelegenheid (film, dagje uit of gewoon lekkere trek) wordt aangegrepen om een grote zak vol snoep te scheppen....en ook daadwerkelijk tot de bodem leeg te eten!
Maandag en dinsdag was het nogal regenachtig, dus heb ik braaf Zweedse onregelmatige werkwoorden gestudeerd : ) Woensdag kwam het zonnetje weer tevoorschijn en ben ik met Alexandros (van de taalcursus) met de boot naar een van de vele eilanden in de archipelago van Stockholm geweest.
Het stadje Vaxholm is 'de hoofdstad' van deze Zweedse eilandengroep, waardoor er heel erg veel toeristen waren. Hierdoor was vooral de reis er naartoe en weer terug naar Stockholm enorm de moeite waard. Het is een beleving om Stockholm vanaf het water te zien en de natuur net buiten de stad is onbeschrijfelijk mooi. Ik denk dat dat ook is wat de stad voor veel mensen zo aantrekkelijk maakt: het is een echte wereldstad, maar het buitenleven ligt op een steenworp afstand.
Na deze dagtrip had ik de smaak te pakken: Samen met Gracen en Pearl ben ik met de boot naar Tallinn (Estland) geweest. We vertrokken donderdagavond en na een nacht op de MS Baltic Queen kwamen we aan in Tallinn. Veel Zweden ondernemen deze reis vooral vanwege de goedkope (tax-free) alchohol. Deze alcoholconsumptie maakte de reis voor ons ook interessanter, want na een picknick op het dek, hebben we ons prima vermaakt tijdens de karaoke-avond. De ene naar de andere 'wereldster' besteeg het podium om ons te entertainen, waarbij het alcoholpercentage een belangrijke rol (b)leek te spelen.
De aankomst in Tallinn was een echte verrassing: een strakblauwe lucht en schitterende gebouwen. Hoewel Tallinn nooit boven aan mijn 'to-do-list' stond, is het zeker een aanrader om deze stad een keer te bezoeken. We hebben het Kadrioru-park bezocht, met daarin het KUMU-museum (Europees museum van het jaar 2008) en het Kadriorg Palace van Peter de eerste. Vrijdagavond hebben we beer en eland gegeten in een traditioneel Ests restaurant.
Zaterdagmorgen hebben we een toren beklommen die niet aan Nederlandse veiligheidsvoorwaarden voldeed, maar waarvan het uitzicht wel de moeite waard was haha. Daarna hebben we rondgelopen in de binnenstad en een hele leuke designmarkt bezocht, waar jonge ontwerpers hun creaties verkochten. En tot slot hebben we zelf marsepeinen poppetjes gemaakt. Geen idee of dat traditioneel Ests is (vast niet), maar het was wel zo leuk dat we de tijd vergaten en moesten haasten voor de boot!
Afgelopen nacht stond weer in het teken van een mooie boottocht op de Finse golf. Deze keer was de karaoke iets minder spectaculair, misschien was iedereen nog moe van de heenreis?
Ik ben benieuwd hoe het met jullie allemaal gaat!
Nog spannende vakantieplannen? En is het lekker weer?
Hou me op de hoogte en...volgende week weer een nieuw avontuur van Laura in Stockholm ; )
Ik ben benieuwd hoe het met jullie allemaal gaat!
Nog spannende vakantieplannen? En is het lekker weer?
20 Juli 2009 - 07:34
Papa En Mama:
hallo Laura
Het is fijn om te horen dat je het goed naar je zin hebt. En zo'n zweeds uitje naar Tallinn geeft wel de nodige ontspanning....
Fijn dat je deze week aan je stage kunt beginnen en de mensen in het zweeds te woord kunt staan. Veel succes.
liefs, papa en mama -
21 Juli 2009 - 17:19
Rosalie:
Hey Laura,
Ik ben in stockholm ook naar een natuurpark geweest met de boot. Maar volgends mij ben jij ergens anders geweest,nog genoeg te zien dus! veel plezier!
Liefs -
22 Juli 2009 - 11:10
Erika:
Hoi Laura,
heel veel succes bij Camilla en blijf mooie foto's sturen! Zelfs Ome Ton krijgt zin in vakantie.
Groetjes van ons allemaal. -
22 Juli 2009 - 20:04
Tante Jacky:
Hoi Laura, mooie foto's, en die van dat varken is natuurlijk zeer bijzonder.Je eerste dag zit er al weer op! Wij zijn natuurlijk heel benieuwd hoe het gegaan is! Wij hebben zondag met de buurt activiteit een ZWEEDS spel gespeeld! KUBB heb jij er weleens van gehoord? Het was wel erg leuk.
Vele groetjes van ons hier en morgen er weer tegenaan.
Groetjes Jacky. -
23 Juli 2009 - 12:09
Joep:
Wauw Laura! Heb je verhalen gelezen en het klinkt echt super allemaal! Ben blij dat het allemaal zo goed verloopt.
Vooral je nieuwe typisch Zweedse onderkomen is precies hoe het hoort te zijn. Ik neem aan dat je zelf ook wel een poging tot karaoke hebt gedaan?? (anders stel je mij diep teleur haha).
Gister was je eerste dag, ben erg benieuwd hoe het binnen het bedrijf is!
X Joep -
23 Juli 2009 - 19:56
Simone:
Hoi Lau!
Ben benieuwd hoe je stage is:) Ik lees elke keer je stukjes op styletoday, heel erg leuk! En ik ben de doelgroep haha, dus dat zit goed:)
Tot 21 augustus!!!
Liefs,