Swedish sun @ Stockholm - Reisverslag uit Stockholm, Zweden van Laura Jong - WaarBenJij.nu Swedish sun @ Stockholm - Reisverslag uit Stockholm, Zweden van Laura Jong - WaarBenJij.nu

Swedish sun @ Stockholm

Door: Laura

Blijf op de hoogte en volg Laura

28 Juni 2009 | Zweden, Stockholm

Nou, daar ben ik dan, in zonnig Zweden!

Mijn reis naar Stockholm verliep goed, helaas is mijn kamer iets anders dan wat ik er bij had voorgesteld. Het ligt redelijk ver uit het centrum en de verhuurder is een 50-jarige blinde man...informatie die je liever van te voren weet.

Maar na een nachtje (heerlijk) slapen, zag alles er al weer een stuk zonniger uit. Gisteren heb ik IKEA bezocht om mijn kamer een metamorfose te geven. Daarnaast heb ik genoten van het heerlijke weer en een Zweedse simkaart gekocht, zodat ik straks ook met mijn nieuwe vrienden en vriendinnen kan communiceren.

De mensen zijn hier erg vriendelijk en spreken heel goed Engels, maar hebben zo ook hun eigenaardigheden:
Je pinpas moet ondersteboven in de pinautomaat...
Als je de deur op slot doet moet je je sleutel de andere kant opdraaien.
Als vrouwen veel boodschappen gaan doen, nemen ze een lege kinderwagen mee om de boodschappen in te stoppen.

Morgen start mijn talencursus aan de Folkuniversitetet. Die duurt twee weken en daar ben ik iedere dag van 9.00 tot 13.30 onder de pannen! Daarbij begint maandag ook de Stockholm Fashion Week. Een druk programma, met allereerst shows van Islaet, Noir et Blanc, Odeur en Cheap Monday.

Tot slot wil ik iedereen nog bedanken voor de gezellige 'laatste' weken. Mijn afscheidstournee door Nederland is me heel goed bevallen, haha! Gelukkig kunnen we elkaar goed op de hoogte houden van onze belevenissen, in Nederland, Spanje, waar dan ook.

Ik denk aan jullie,
liefs Laura

• 28 Juni 2009 - 12:39

Tamara:

Hee Laura,

Heel erg veel plezier in Stockholm!
    Ik ga je belevenissen volgen hoor;)

Groetjes Tamara (van AmFI)

• 28 Juni 2009 - 17:51

Miriam:

Zeeds is inderdaad niet moeilijk :) veel plezier in Stockholm! (en niet alleen maar warenhuizen bezoeken he?!) ;)

• 28 Juni 2009 - 19:00

Suus:

haha die pinpas...

• 28 Juni 2009 - 19:58

Esther:

Hee Laura.

Leuk om al iets van je te horen! We gaan je belevenissen goed volgen!
    Jammer dat je er komend weekend met de familie niet bij bent, maar we zullen er eentje op je drinken ;) !

Liefs, Esther.

• 29 Juni 2009 - 07:42

Rosalie:

Hey lau,

Fijn dat je goed bent aangekomen! Ik hoop dat je een top tijd gaat hebben!
    Kus

• 29 Juni 2009 - 08:16

Ome Ton En Aanhang:

Hoi Laura,
    Heel veel plezier in Zweden. En we gaan je zeker volgen. Ome Ton vindt het wel jammer dat je niet mee op weekend v.d. fam. Boogaart gaat !
    Groetjes

• 29 Juni 2009 - 09:59

Hannyvpoppel@hotmail:

ha die Laura,door alle drukte hier thuis (trouwen G&P) is het me ontgaan dat je al weer op reis bent (globetrotter)Hartstikke leuk ,heb de mode van Cammilla al gezien.geniet ervan ,buufke

• 29 Juni 2009 - 10:16

Loes:

He Laura,

Wat fijn dat je helemaal goed bent aangekomen!
    Heel veel succes de eerste weken met je taalopleiding en we mailen!!
    Liefs Loes

• 29 Juni 2009 - 18:22

Leonie Kootstra:

He Lau!

Wat fijn dat je reis goed is verlopen! En wat een schattig kamertje! En die blinde man kan je ook wel handelen! kan je tenminste in je naakie rondlopen ;) grapje!

Meteen al de IKEA bezocht... Jeetje ik ben onder de indruk, binnen drie dagen!

Heel veel succes met je talencurcus komende weken!

Kusjes Leonie

• 01 Juli 2009 - 13:35

Tante Jacky:

Hoi Laura
    Gaat alles lekker op de talencursus? Eten jullie in de pauze lekker knackebröd??
    Ben benieuwd naar je stage verhalen.
    Groetjes Jacky.

• 08 Juli 2009 - 21:26

Lucia:

Zijn het feit dat je de pinpas ondersteboven in de automaat moet stoppen en dat je je sleutel de andere kant moet opdraaien dan je gewend bent geen restanten uit de tijd dat men in Zweden nog links reed misschien????!.

Leuk om je verhalen te lezen. Heel veel succes.Ook de groeten van Henk.
    (tante) Lucia